Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Maja Lillsund

Jag flyttade till Sälen med min familj för 1,5 år sedan. Vi skulle tillbringa barnledigheten här men ingen längtade tillbaka när det blev dags att åka "hem". Allt vi tycker är roligt och mår bra av finns ju här. Förutom att åka wakeboard, så jag funderar på att starta en wakepark.

Jag som är uppväxt i Hälsinglands skogar finner ett lugn och en livskvalitet som jag gärna vill ge mitt barn. På jobbet brinner jag för att utveckla tandvården i kommunen.

Att flytta till Sälen har gett oss en ny livsstil, eller snarare möjlighet att uttrycka den livsstil vi tidigare försökt klämma in i vardagspusslet. Jag har jobbat i Tyskland, Grekland, Spanien. Studerat i Schweiz och Portugal. Jag har sett soluppgångar i mjölkiga dalar i många länder. Lyssnat på musik på språk jag inte ens kommer ihåg i takt med solnedgången. Fast jag alltid rest och försökt att upptäcka vår värld har det alltid varit temporärt. Känslan av stundens njutning har mig alltid varit kär då jag alltid påmint mig själv om att den en dag kommer att ta slut.

Att flytta till Sälen har ibland känts som att flytta till en sagoby. Kanske för att jag aldrig känt mig så hemma från första stund. Jag önskar att alla en dag hittar sin sagoby.

För mig har Sälen flyttat in i mitt hjärta.

Mitt bästa Malung - Sälen tips?
Dela kommunens alla aktiviteter och natur med någon du håller kär.
För mig har det under vintern varit ett intresse att under molnfria nätter gå och lägga mig raklång efter mörkrets inbrott på Östfjället.
Jag har aldrig sett så klara stjärnhimlar tidigare.


Maja Lillsund
Sidan uppdaterad 2017-05-17 av