Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Malungsrondellen får ny skulptur i vår

2016-09-28

Frågan om hur rondellen i Malung ska utsmyckas har nu fått en lösning. Kultur- och fritidsnämnden har bestämt sig för ett förslag framtaget av kommunens kulturarvsutvecklare Nirs Peter Nordin.

- Inspirationen är hämtad från det folkliga måleriet i Västerdalarna med dess typiska färger och kurbitsformer, säger Nirs Peter Nordin.

Med inspiration av det folkliga måleriet i Västerdalarna har Nirs Peter Nordin tagit fram ett förslag där kurbitsar placerats i en urna. Skulpturen som kommer att bli 4,5 meter hög består av rostfri plåt med traditionella västerdalsmönster målade för hand i linoljefärg.

- Formen på urnan är inspirerad av Limabördige Hållars Mattias Hansson som levde mellan 1778 och 1871. Urnan ska inte behandlas utan kommer att åldras och rosta med tiden, berättar Nirs Peter Nordin.

Hela skulpturen blir belyst underifrån för att inte blända trafikanterna. Den befintliga stenbeläggningen i rondellen kommer att finnas kvar med konstgräs runt själva konstverket.  Om allt går enligt planerna beräknas skulpturen att vara på plats under våren 2017.

PressreleasePDF

Sidan uppdaterad 2017-05-05 av