Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Februari 2017

Skidåkning för asylsökande

Under januari har SkiStar vid tre tillfällen erbjudit våra asylsökanden i kommunen möjlighet att uppleva en dag i fjällen tillsammans med skidlärare.
Många av dem provade på alpin skidåkning för första gången.
Detta har varit möjligt genom bidrag från Mats Pålssons Stiftelse samt samverkan mellan SkiStar och kommunen.
Alla har varit mycket glada och kan gärna tänka sig att arbeta i turistbranchen.

Asylsökande på skidresa SkiStar

Kunden, bemötandet & Varumärket

Dalarna Business bjuder in till Ett föredrag om vikten av service och kopplingarna mellan varumärket och kundbemötandet.

IKEA’s satsning på service är lyckosam. Hör Johan Nestor, varuhuschef på IKEA Borlänge berätta om hur de lyckats utveckla både sin personal och kundernas upplevelse.
Men framförallt hur du som företagare kan stärka ditt företag och ditt varumärke genom god service.

Hotell Lerdalshöjden i Rättvik
22/3 kl: 09:30-11:30

Läs mer och anmäl diglänk till annan webbplats 

Dalarna business

 

Tillväxtverkets Affärsutvecklingscheckar finns nu att söka för internationalisering, digitalisering samt gröna affärsutvecklingscheckar.

Tre olika checkar finns att söka, gemensamt för de tre är att stödet riktar sig till små företag som har:

  • 2-49 anställda
  • en omsättning på minst 3 miljoner kronor
  • en ekonomi i ordning

Du kan ansökan om stöd mellan 50 000- 250 000 kr.

Läs mer och ansöklänk till annan webbplats 

affärsutvecklingscheck

Årets UF-företag

Vinnarna i den lokala tävlingen av Årets UF-företag i Malung-Sälen/Vansbro blev Bring it UF.
Företaget drivs av Linnéa Förste och Linnéa Johansson.

Bring it UF tillverkar och säljer ett praktiskt fodral åt i huvudsak sminkborstar, men som även kan användas åt andra föremål så som pennor, målarpenslar och diverse mindre verktyg. Fodralet är gjort av sushimattor och resårband och är en bra lösning för förvaring åt penslar och borstar under förflyttning så att de inte ska skadas.

Tävlingen av Årets UF-företag i kommunen är en omfattande tävling där UF-företaget blir bedömd inom fyra olika moment: rapport, företagspresentation, intervju inför jury och utställning. Alla momenten är lika mycket värda. Tävlingen fungerar också som kval till den regionala tävlingen Årets UF-företag i Dalarna ”Dalamästerskapen 2017” som är den 30 mars i Falun.

Motiveringen till det vinnande företaget:
"Ett företag som har växt i våra ögon och har ett heltäckande tänk både vad gäller produkt och monter. Ett företag som bringar framtid"!

Årets jurygrupp, som har utsett vinnarna, bestod av Viviann Tällberg-affärsrådgivare, Susanne Hedberg Eriksson-näringslivsutvecklare, Annelie Bälter-ekonom, Oskar Johansson och Christian Thors–båda före detta framgångsrika UF-företagare.

Linnéa Johansson och Linnéa Förste fick ta emot blommor och gratulationer från näringslivschef Maggie Grundén och de gratulerades också av sin lärare Jörgen Jernberg.

årets uf

Kommunens lotsteam

Kanske har du hört talas om lotsteamet som finns på kommunen.
Lotsteamet består av nyckelpersoner från olika kommunala förvaltningar och bolag. För att kommunen ska kunna erbjuda företag god service, med snabb återkoppling och effektiva processer, så har man bildat en grupp av ansvariga nyckelpersoner som för en kontinuerlig dialog gällande olika ärenden och processer kopplat till etablering och företagsutveckling.
Näringslivsenheten, markenheten och statsbyggnadskontoret är ofta de första verksamheterna som har kontakter med företag och etablerare. När en konkret process ska igång så behöver flera andra förvaltningar, bolag och myndigheter hantera olika frågor och ansvarsområden.
Lotsteamet överbryggar kontaktnät och kompetenser. Samsyn och samverkan och horisontella processer internt i kommunen bidrar till att vi kan skapa bättre förutsättningar för vår lokala samhällsutveckling.

På bilden lotsteamets representanter. Från vänster; Hasse Andersson (Räddningstjänsten), Sarah Ek (Vamas, föräldraledig), Amelie Fougstedt (Vamas), Åsa Joelsson (Byggnadskontoret), Andreas Ekberg (Miljökontoret), Thomas Fehrm (alkoholhandläggare), Susanne Hedberg Eriksson (Näringslivsenheten).

lotsteam

Vi slår ett slag för våra företagarfrukostmöten

Både företagare och allmänheten är välkommen på mötena där det ges information om vad som händer i vårt näringsliv. Det är även ett ypperligt tillfälle att nätverka och skapa kontakter med andra företagare och medborgare i vår kommun. Frukostarna är både i Malung och Sälen och det avslutande mötet för våren kommer att hållas i Lima.

Läs mer om vad bland annat Berit tycker om företagarfrukostarna!PDF

Berit Bergqvist fötterna i centrum

Almi startar skuggstyrelseprogram

Almi har ett skuggstyrelseprogram som ger företagare möjlighet att prova på styrelsearbete.
Vi planerar att köra igång en grupp i Dalarna den 28 mars och det finns möjlighet för företag att anmäla sitt intresse. Programmet vänder sig till aktiebolag och de ska ha ambitioner och vilja att växa, ha en marknad att växa i, minst en anställd så de har personalfrågor att hantera eller arbetar i ett nätverk och de ska vara lönsamma.

Läs mer i informationsbladetWord

Almi

Region Dalarna bjuder in till dialog

I samverkan med Trafikverket bjuder Region Dalarna in till kommunträffar/dialog om den kommande åtgärdsplaneringen för upprättande av ny länsplan för 2018-2029

Läs mer: Inbjudan Kommuntraffar Dialog 31 mars 7 april 2017PDF

Region Dalarna

Årets företagsmässa

Företagarna i Malung-Lima-Sälen bjuder in till årets företagsmässa.
Anmäl dig och boka in datumet i din kalender.

Anmälan och mer informationPDF

office


Vi på Näringslivsenheten önskar er fortsatt härlig vårvinter!

Med vänliga hälsningar
Näringslivschef, Maggie Grundén

Sidan uppdaterad 2017-02-28 av