Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Årets företagare

Simmonssons Rör AB i Lima har utsetts till Årets företagare i Malung-Sälens kommun. Dessutom utsågs årets ambassadör och årets nyföretagare.

Tre utmärkelser

Erik Simonsson med företaget Simonssons Rör AB i Lima är Årets Företagare i Malung-Sälens kommun. Utmärkelsen skedde i samband med Företagarnas årsmöte i går kväll och ytterligare två priser delades ut; Årets Ambassadör till Göran Eriksson och Årets Nyföretagare till Mattias Henriksson, Berga Bildepå AB.

Motiveringarna löd så här:

Årets Företagare 2015

En småföretagare som driver företaget som fjärde generation. År 2004 togs verksamheten över med 2,5 anställda och år 2014 har företaget växt till 10 anställda och ca 16 miljoner i omsättning. Företagarens grundinställning är att alltid hitta lösningar på saker och ting och kan inte se att något är omöjligt. Har en förmåga att tro på människor och ser var och en persons styrka. Detta gör Erik Simonsson, Simonssons Rör AB, till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Företagare i Malung-Sälens kommun.

Årets Ambassadör 2015

Är en eldsjäl, som engagerar sig stort för vår bygd både inom företagandet och föreningslivet men visar också ett mycket stort hjärta för bygdens utveckling och dess invånare. Göran Eriksson är ett bevis på att gå från ord till handling. Göran är alltså årets ambassadör.

Årets Nyföretagare 2015

Har sadlat om från en fast anställning till egen företagare i en ny utmanande bransch. Med stort engagemang och driv har han lyckats. Han skruvar, rekondar, tvättar, köper och säljer bilar. Hela hans hjärta och själ har han lagt i företaget. Årets nyföretagare är Mattias Henriksson, Berga Bildepå AB.

På bilden ser ni prisutdelarna kommunalrådet Kurt Podgorski, näringslivschef Maggie Grundén och Företagarnas ordförande Per Eriksson samt de stolta vinnarna Göran Eriksson och Erik Simonsson. Mattias Henriksson var inte med under mötet men alla tre gratuleras till fina utmärkelser.

Näringslivsenheten vill också gratulera In Shape UF som under kvällen fick ta emot sitt stipendium.

Sidan uppdaterad 2015-04-15 av