Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Dalarna följer läget för Salabranden

Branden i Västmanland är fortfarande inte under kontroll. Länsstyrelsen Dalarna följer utvecklingen av händelsen noggrant.

Information in Englishlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Forest fire in Västmanland

Samlad information om skogsbranden finns på krisinformation.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Information finns också på Länsstyrelsen Västmanlands webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länsstyrelsernas webbplatser har under tisdagen fungerat dåligt, men problemet ska nu vara löst. 

Enligt Landstinget Dalarna länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterär röklukten inte farlig för gemene man, men om man i vanliga fall har problem med luftrören, till exempel genom astma eller andra luftvägsrelaterade besvär, och upplever irritation, rekommenderas att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Om du upplever besvär och vill ha rådgivning, kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Enligt Trafikverkets länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterwebbplats är tågtrafiken mellan Västerås och Ludvika tills vidare inställd. Det finns för närvarande ingen prognos på när trafiken beräknas återupptas.

Avesta kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster uppdaterar information om branden löpande.

Det finns även en grupp på Facebook med aktuell information: Skogsbranden Västmanlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på Sveriges Radio P4 Västmanlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för aktuell information om skogsbranden.

Skogsbranden i Västmanland är en av de största i modern tid. Ett område på ungefär 190 kvadratkilometer brinner. Här kan du se hur stor yta som branden hade täckt om den hade härjat i Dalarna. Bläddra bland bilderna härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2014-08-08 av