Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Daniel Bodin får idrottspris

Malung-Sälens kommun har inrättat ett årligt idrottspris som kan belöna exempelvis en idrottslig prestation.

- Vi har beslutat att utse Daniel Bodin, en av världens bästa på snöskoterfreestyle, till årets vinnare, säger kommunfullmäktiges ordförande Bitte Lindberg-Ås.

För att premiera en idrottslig prestation har Malung-Sälens kommun inrättat ett årligt idrottspris som kan belöna till exempel ett genomförande av ett lyckat idrottsevenemang, en inspirerande ungdomsledare, en organisation eller en idrottslig prestation. Prissumman uppgår till 10 000 kronor, att fördelas på en eller två vinnare.

Kommuninvånarna har kunnat nominera värdiga pristagare. Utifrån nomineringarna har sedan kommunfullmäktiges presidium utsett vinnaren. Presidiet har valt att utse Daniel Bodin, snöskoterfreestyle, till mottagare av Malung-Sälens idrottspris, avseende idrottsåret 2013.

Motiveringen lyder:

Daniel Bodin är en av världens bästa på snöskoterfreestyle. Han har, bland annat, vid två tillfällen vunnit X-games i Aspen, Colorado, USA. Det krävs styrka, envishet, träning och åter träning för att nå den nivå han befinner sig på. Daniel Bodin är en mycket god ambassadör för vår hembygd.

Prisutdelningen sker i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 24 mars.

Förra året utdelades idrottspriset till skidåkaren Stina Nilsson och snöskoterföraren Adam Renheim.

Sidan uppdaterad 2014-03-10 av