Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

De vann årets kulturpris

Fotografen och danspedagogen Timea Hedlund samt Hampus Kurt Jonsson, konstnär och ordförande i Malungs Konstgrafiska Verkstad utses till årets vinnare av Malung-Sälens kommuns kulturpris.

Avslöjandet av årets kulturprisvinnare gjordes av Åsa Hedlöf, ordförande i kulturnämnden, i samband med Skinnarspelet.

Timea Hedlund får priset "för hennes stora engagemang för dans och sitt sätt att sprida detta
intresse vidare som ringar på vattnet till fler och fler ungdomar i Malung. Under hennes ledning har dansen i kommunen ökat fem gånger om.  
Alla som vill får vara med och dansa och alla blir stjärnor i den avslutande dansuppvisningen. Denna show har blivit ett viktigt, roligt och inspirerande inslag i kommunens kulturliv."

Hampus Kurt Jonsson tilldelas kulturpriset "för hans arbete med konstgrafiska föreningen och dess engagemang att föra ut konstintresset till inte minst barn och unga.
Dessutom för att han har dragit igång konst- och hantverksrundan i Malung, Sälen och Lima och för att han varje år drar igång den igen.  
Han har genom sitt engagemang och kunnande även bidragit och bidrar till kulturlivet i Malung på andra sätt: bygdeboken Skinnarbygds återuppståndelse, att ordboken i Malungsmål sammanställdes och kom i tryck, konstresor med mera."

Läs mer om kulturpriset och tidigare vinnare här

Sidan uppdaterad 2014-06-24 av