Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

En av landets bästa grundskolor

Malung-Sälens kommun tar hem andraplatsen bland landets alla kommuner i en nyligen publicerad rapport om grundskolan.

En grundskola i toppklass

Malung-Sälens kommun tar hem andraplatsen bland landets alla kommuner i en nyligen publicerad rapport om grundskolan.

Sveriges kommuner och landsting (SKL) publicerar i dag för nionde året i rad rapporten ”Öppna jämförelser grundskola 2015” som ger en översiktlig bild av resultaten i skolan, både nationellt och för respektive kommun.

I öppna jämförelser för läsåret 2013/14 toppar Vellinge kommun det högst sammanvägda resultatet, följd av Malung-Sälens kommun och Lidingö. För första gången har SKL även tagit fram en ranking för endast kommunala skolor. 86 procent av Sveriges grundskolelever får undervisning i en kommunal skola. Vellinge toppar den listan följd av Malung-Sälen och Lidingö

- Det är flera faktorer som ligger bakom detta resultat. En faktor är så klart alla våra engagerade medarbetare och rektorer, en annan faktor är att vi som liten glesbygdskommun ändå är med i många satsningar från Skolverket. Det är bara att gratulera alla elever som kan glädjas över att vi kan erbjuda en så bra skola i kommunen, säger skolchefen Torbjörn Martinsson.

Under måndagsförmiddagen har för- och grundskolechefen Gunilla Kapla och skolchefen Torbjörn Martinsson varit på plats i Stockholm i samband skolriksdagens öppnande där resultatet av SKL:s Öppna jämförelser 2015 offentliggjordes. Där fick de motta blommor som ett bevis på Malung-Sälens goda skolresultat.

Läs mer om undersökningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2015-04-27 av