Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Fest på kommunens fritidshem

Fritidshemmens dag firas på fritidshem över hela Sverige tisdagen den 9 maj. I Malung-Sälens kommun arrangeras det festliga aktiviteter på bland annat Blomsterbäckens och Lillmons fritidshem.

Fritidshemmens dag

Fritidshemmens dag firas på fritidshem över hela Sverige tisdagen den 9 maj. Sedan år 2014 är det stående temat "Lära, leva, utvecklas".

Blomsterbäckens fritidshem har följande aktiviteter: Gården pyntas med ballonger som det i år står 30 år på eftersom Fritidshemmens dag firar just det. Eleverna har målat plakat och gjort en banderoll. Aktiviteter som tipspromenad med värdegrundsfrågor, Pokémonjakt, målarhörna, gemensamma lekar och som avslutning har vi skolgårdsdisco.

Kökspersonalen serverar korv med bröd, festis och glass utomhus. Fritidshemmet har en fantastisk förälder som vill bjuda på tårta! Man kommer att sjunga och spela lite, exempelvis Fritidshemsvisan. Personalen kompar på både gitarr och dragspel.

Lillmons fritidshem firar onsdag 10 maj istället. I fritidshemmet får barnen möjlighet att utveckla olika förmågor och intressen genom ett lekfullt lärande.  Föräldrar och syskon är välkomna på fika i samband med hämtning. För eleverna anordnar man lite extra aktiviteter – vad, är lite beroende på vädret.

Sidan uppdaterad 2017-05-08 av