Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Gratis Skipass till barn och ungdomar

Sälenfjällen erbjuder gratis Skipass för tredje året, till barn och ungdomar skrivna i Malung-Sälens kommun.

Bidrar till en aktiv och hälsosam fritid

Norra Europas största alpina skidområde Sälenfjällen, erbjuder för tredje året gratis Skipass till barn och ungdomar till och med 15 år som är skrivna i Malung-Sälens kommun under säsongen 2015/16.

- Vi är stolta och glada att kunna fortsätta erbjuda gratis Skipass under säsongen 2015/16, och bidra till en aktiv och hälsosam fritid hos våra barn och ungdomar i Malung-Sälens kommun, säger Charlotte Skott, Vd Destination Sälenfjällen.

- Att få möjlighet att bidra på hemmaplan är en viktig del i vårt ansvar. Vi har de senaste två säsongerna haft över 500 barn per säsong som tagit chansen till ett gratis Skipass. Vi kan även ge ungdomarna en inblick i vilka möjligheter den tunga basnäringen besöksnäringen ger på hemmaplan, bland annat i form av de olika arbetstillfällen som finns.

Besöksnäringen står för många av förstagångsjobben hos ungdomar, kopplade till de gäster som besöker Sälenfjällen. Under september månad inför varje säsong rekryterar Sälenfjällen uppåt 2300 anställda, där närmare 80 procent är under 26 år.

Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde och nordens största friluftsområde med 4,8 miljoner gästnätter per år. Sälenfjällen omsätter 2,5 miljarder kronor per år. Vid högsäsong under vintertid rör sig cirka 100 000 personer dagligen i området. Sommarmånaderna växer för varje år i antal besökare och i utbud. I Sälenfjällen finns de alpina resmålen Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten. Totalt har Sälenfjällen cirka 60 000 bäddar varav cirka 25 000 är kommersiella.

Läs mer om Sälenfjällenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2015-10-06 av