Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Grönt ljus från EU för flygplats i Sälen

Dagens besked från EU innebär att det inte längre finns några hinder för ett svenskt investeringsstöd till byggandet av en internationell flygplats i Sälen.

- Äntligen! Det här har jag väntat på länge. I dag har vi dragit en vinstlott. Beskedet innebär en fortsatt stark utveckling av besöksnäringen i vår kommun och förhoppningsvis även fler inflyttade och hundratals nya jobb, säger Hans Unander, kommunalråd i Malung-Sälens kommun.

Attraherar helt nya besökare

EU har gett klartecken till det svenska investeringsstöd på 250 miljoner kronor som två regeringar har ställt sig bakom. Det innebär att det planerade flygplatsbygget och ett nytt köpcentrum nu kan komma igång på allvar.

- Vi är redan i dag norra Europas största vinterturismkommun. Dagens beslut innebär en fortsatt stark utveckling av besöksnäringen i bland annat Sälen, vilket förhoppningsvis kan skapa hundratals nya jobb i vår kommun, säger Hans Unander, kommunalråd i Malung-Sälens kommun.

Hans Unander lyfter också fram betydelsen av en regional utveckling över gränserna mellan destinationerna Sälen, Idre, Trysil och Engerdal.

- Tillsammans kan vi attrahera helt nya potentiella besökare från Europa. Betydelsen av en internationell flygplats i vår kommun och region ska inte underskattas. EU:s klartecken är mycket glädjande. Jag tror att bygget av flygplatsen och köpcentrumet nu kommer att locka till sig både större och medelstora företag som vill etablera sig här vilket är mycket positivt, säger Hans Unander.

Sidan uppdaterad 2017-05-29 av