Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Insamling avställda bilar

Kampanj för återvinning av avställda bilar i Dalarna. Nu kan du enkelt få hjälp att städa bort din gamla uttjänta och avställda bil.

Få bilen hämtad kostnadsfritt

Du som är mantalsskriven i Dalarna och som äger en eller flera uttjänta och avställda bilar erbjuds att kostnadsfritt under maj och juni få hjälp att få den hämtad och återvunnen. Denna hämtservice kostar normalt upp till 2000 kronor beroende på transportavstånd, så det är ett förmånligt erbjudande för dig som bilägare!

Erbjudandet gäller från 25 april till och med 30 juni 2016 och gäller enbart avställd personbil. Du behöver den gula delen av ditt senaste registreringsbevis, både när du bokar och när vi kommer och hämtar din bil. Saknar du ditt registreringsbevis beställer du ett nytt av Transportstyrelsen.

Förutom att du rensar upp på tomten, får mer plats i garaget eller ladan, vinner miljön på att du återvinner både bilen och bilbatteriet. Alla gamla bilar innehåller farliga ämnen som kan börja läcka ut i naturen. Ämnen som vi inte vill ha i våra marker eller dricks- och fiskevatten.

Kontaktuppgifter

Passa på och ring en engagerad och duktig BilRetur-ansluten bildemonterare i området, som medverkar i projektet:

Roland Petterssons Bil ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Telefon: 0248-516 70

E-post: rolandpetterssons.bilab@telia.com

Frågor och svar

Gäller erbjudandet alla bilar?

Nej, enbart bilar som är avställda och där ägaren är mantalsskriven i Dalarna.

Jag vill att ni hämtar grannens bilar, han har många som står och skräpar.

Be grannen kontakta oss, vi hanterar bilar vars ägare ringer.

Jag har inget gult registreringsbevis, och har svårt att få fatt på ett sådant p.g.a. att personen är avliden, personen har emigrerat sedan många år och så vidare...

Kontakta kommunen, be dem hjälpa till. Kommunerna i Dalarna är informerade  och de kan hjälpa dig. Kontakta sedan oss igen.

Min bil står sedan flera år avställd i Norrland, kan ni hämta den?

Nej vi kan bara hämta bilar som finns i Dalarna.

Kan ni hämta min bil efter periodens slut, det vill säga efter 30 juni?

Bildemonteraren som får denna fråga och som vill hämta efter 30 juni får göra det. Dock sträcker sig hämtningstiden som längst till 30 september.

Jag har en bil som ni gärna får hämta. Jag tror bilen är administrativt avregistrerad, jag fick brev från Transportstyrelsen förra året, och jag struntade i att svara. Kan ni hämta bilen ändå?

Ja vi kan hämta bilen ändå. (Vi kommer att kontrollera dina uppgifter med Transportstyrelsen).

Sidan uppdaterad 2016-05-06 av