Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Kampanjvecka för äldres säkerhet

I Malung-Sälens kommun genomförs en kampanjvecka med olika arrangemang för att minska olyckor bland äldre.

Bättre balans - kampanjvecka

Pensionärsorganisationer, olika lokala aktörer och polis genomför kampanjdagar med olika aktiviteter, information och tipsfrågor som rör hälsa och träning. Kampanjdagarna sker följande tider:

  • Tisdagen den 26 september, klockan 10.00-13.00 på Olnispagården i Sälen.
  • Fredagen den 2 oktober, klockan 10.00-15.00 på biblioteket i Malung.
  • Måndagen den 5 oktober, klockan 13.00 i Insidan i Lima kyrka.

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, är samordnare för den nationella kampanjveckan ”Bättre balans – Goda vanor för en friskare och säkrare vardag”.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Årets tema är träning och aktivitet. Träningen för bättre balans kan ske hemma, men också tillsammans med andra på gympapass eller under dagliga promenader.

Varje dag dör minst fyra personer över 65 år till följd av en fallolycka. Med lite enkla medel i vardagen hoppas vi kunna minska olyckor, säger Inger Mörk från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Träning ger god fysik och man bevarar sin självständighet och livskvalitet. Människor är byggda för rörelse och därför är det viktigt att hålla igång. Det är viktigt att träningen blir en utmaning utifrån den enskilda personen. Styrketräningen minskar risken för att drabbas av demens, fetma och hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom minskar risken för att råka ut för fallolyckor.

Sidan uppdaterad 2015-09-28 av