Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Mer närproducerad mat till våra skolelever

Tre lokala leverantörer, bland andra Karelius i Lima, kommer de närmaste åren att leverera livsmedel till kommunens skolor, förskolor och äldreboenden.

Tre lokala producenter

Malung-Sälens kommun har nu ett nytt avtal med tre leverantörer om livsmedelsleveranser. De tre leverantörerna har lokal förankring, vilket innebär att maten kommer från närområdet. Det handlar om produkter som färskt kött, potatis och ägg.

Ramavtalet gäller som längst i fyra år och har ett värde på cirka en miljon kronor per år för Malung-Sälens kommun. Maten kommer att serveras i kommunens skolor, förskolor och äldreboenden.

Det är Mora kommun som gjort en gemensam upphandling av livsmedel tillsammans med Orsa, Älvdalen och Malung-Sälens kommuner för att få till ett bättre avtal.

De tre lokala producenterna som ska leverera mat till Malung-Sälens kommun är:

  • Karelius i Lima för färskt kött.
  • Järna skalat för potatis.
  • Grönsakshallen för potatis och ägg.

Grönsakshallen är en grossist med säte i Stockholmsområdet, men de ska leverera lokala produkter från Dalarna till kommunen.

- Det känns bra med ett nytt avtal och ökar våra möjligheter att kunna servera mer lokal mat, inte minst från Karelius, i vår kommun. Avtalet är också bra ur hälsosynpunkt och ska förhoppningsvis bidra till att utveckla livsmedelsföretag i vårt närområde, säger kommunalrådet Hans Unander.

Ramavtalet om lokala livsmedelsleveranser börjar gälla den 1 oktober i år.

Sidan uppdaterad 2017-05-18 av