Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Niss Oskar Jonssons stipendium till Bertil Persson

Bertil Persson är idag Malungs äldsta verksamma företagare med sitt företag, Be-Pe produkter, som han startade 2010, vid 81 års ålder.

Malungs äldsta verksamma företagare

Vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde tilldelades Bertil Persson årets Niss Oskar Jonssons utvecklingsstipendium.

Bertil Persson har bidragit till viktig företagsutveckling i Malung sedan mitten av 1960-talet. Som grundare till midsommarloppet har Bertil också lockat många kända skidprofiler till Malung.

Bertil Persson är idag Malungs äldsta verksamma företagare med sitt företag, Be-Pe produkter, som han startade 2010, vid 81 års ålder.

Öppenhet, nyfikenhet och ett stort mått av livsglädje är egenskaper som Bertil delar med Niss Oskar. Med ett personligt bemötande, sinne för nya idéer och värdefulla kontaktnät, säljer Bertil sina produkter till kända varumärken, stora evenemang och idrottsklubbar över hela Sverige.

Näringslivschef Maggie Grundén beskriver Bertil som en positiv entreprenör som med personlig försäljning lyckas skapa affärer med stora varumärken som Jula och Mekonomen samt kända skidprofiler och idrottsklubbar. Bertil är nu 86 år och har fortfarande ny företagsutveckling på gång, men mer detaljer om det vill han än så länge inte avslöja något. Att sitta på en parkbänk och mata duvor är inte Bertils melodi, men att aktivera sig i Rotary och pensionärsföreningen uppskattar han och tror sig får mer tid för när han så småningom ska gå i pension.

Sidan uppdaterad 2015-05-26 av