Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

O-ringen 2016 arrangeras i Sälen

Nu är det klart. O-Ringen 2016 kommer att arrangeras i Sälen. "Vi är glada att vi är överens", säger både Gunnar Löfkvist från dalaföreningarna och O-Ringens vd Henrik Boström.

År 2012 fattade Svenska Orienteringsförbundet beslut om att O-Ringen 2016 skulle arrangeras i Sälen. När O-Ringen AB bildades för ett år sedan skulle de avtal som Svenska Orienteringsförbundet slutit med kommande arrangörer föras över till det nya bolaget.

Bolaget kom under våren överens om ett nytt avtal med funktionärsföreningarna för O-Ringen Borås (2015). När det gällde Sälen (2016) kom parterna till en början inte överens om hur ett eventuellt överskott ska fördelas.

Men nu är det klart. I morse undertecknades det nya avtalet mellan de 18 dalaklubbarna och O-Ringen AB.

- Det känns väldigt bra att vi är överens. O-Ringen AB och funktionärsföreningarna i Dalarna ser nu gemensamt fram mot ett fram­gångsrikt O-Ringen 2016 i Sälen. Det var principiellt viktigt för O-Ringen AB att enas kring samma fördelningsprinciper i Borås och Sälen som också kommer att gälla för O-Ringen framöver (exempelvis Värmland 2017), säger O-Ringens vd Henrik Boström och fortsätter:

- Modellen kommer att ge alla funktionärsföreningar, oberoende år, en ersättning för sitt arbete, och tillsammans delar vi på ett eventuellt överskott. Samtidigt säkerställer den resurser tillbaka till svensk orientering.

O-Ringen arrangerades i Sälen 2008, och åtta år efter de mycket lyckade tävlingarna med hela 108 306 starter under tävlingsveckan, kommer nu arrangemanget tillbaka till Sälenfjällen.

- Vi har fått gehör för det vi tror på, att tävlingen bäst utvecklas i samarbete mellan föreningar och O-Ringen AB. Med denna avtals­lösning kommer vi 18 dalaklubbar att kunna genomföra det koncept vi format och utvecklat utifrån erfarenheterna från 2008, säger Gunnar Löfkvist från dalaföreningarna.

- Det är ett spännande koncept med smarta lösningar som innebär kostnadseffektivitet samt lockar många deltagare vilket ska ge resultat tillbaka till föreningslivet i orienterings-Sverige, fortsätter Gunnar Löfkvist.

Östergötland och Valdemarsvik som skulle kunnat kliva in som ersättare för Sälen om ingen överenskommelse hade nåtts jobbar nu vidare mot ett O-Ringen något av åren mellan 2018-2020.

Läs mer om O-Ringen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2014-10-09 av