Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Stort intresse för Sälenfjällen även sommartid

Sälenfjällen, Sveriges största alpina destination, har de senaste åren också etablerat sig som en snabbt växande sommardestination.

Stor ökning av nationella och internationella besökare

Sälenfjällen, Sveriges största alpina destination, har de senaste åren också etablerat sig som en snabbt växande sommardestination. Gemensamma satsningar och ett tydligt fokus inom Sälenfjällen på evenemang, cykel, vandring och löpning har på kort tid stärkt positionen som en året runt destination.

- Med ett starkt fokus på besöksnäringen året runt, har vi gemensamt de senaste åren sett en stor ökning i antal gäster under sommaren, både nationella och internationella. Vi har hittat ett väl fungerande arbetssätt mellan ideella, privata och offentliga aktörer där vi verkligen kan se en utväxling och vad besöksnäringen betyder för området, året runt. Ett exempel är samarbetet inom Biking Dalarna, där vi gemensamt gjort lilla Rörbäcksnäsby till ett nytt cykelcentrum, med över 20 000 besökare under förra sommaren, säger Charlotte Skott, Vd Destination Sälenfjällen.

Effekterna kring ett ökat besöksantal under sommarmånaderna är stora för Sälenfjällen, både i byn och på fjället. Handel, logi, cykeluthyrning, mat och café och turistbyrån upplever en stor ökning av nationella och internationella besökare redan under försommaren.

– Vi ser ett fortsatt stort intresse för en aktiv semester i fjällmiljö. Vårt bokningsläge för sommarsäsongen 2015 ökar med 20 procent i jämförelse med förgående år. Vi har under de senaste åren arbetat aktivt med att utveckla vår sommarverksamhet med fokus mot cykling, löpning och vandring för hela familjen. Dessutom ser vi ett ökat intresse från våra gäster att kombinera sin aktiva semester med avkoppling och bad på Experium säger Jonas Bauer, Destinationschef SkiStar Sälen.

Ett urval event under sommaren 2015

23 juli. Sälendagen med bland annat ankrace, loppis och cykel- och rullskidtävlingen, King of the hill.

23 juli. Utomhuskonsert med Tomas Ledin.

26 juli – 9 augusti. Springtime Travel - Training Camp Sälen.

7-9 augusti. Aim Challenge.

13-16 augusti. CykelVasan.

22 augusti. UltraVasan.

28 augusti. Fjällmaraton Sälen.

28-29 augusti. Hanwag Classic.

24-27 september. Country SM.

Läs mer om alla evenemang.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2015-06-24 av