Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt
  • Vattenläcka i Malung lokaliserad

    Uppdatering om vattenläckan i Malung. Läs mer

Tipsa

Strömlös dag i skolan

Blomsterbäcksskolan och Yttermalungs skola hade den 26 november en strömlös dag. Ett av målen för skolorna som är Grön Flagg-certifierade är ”energi och klimat”.

Grön Flagg-certifierade

Blomsterbäcksskolan och Yttermalungs skola hade den 26 november en strömlös dag. Ett av målen för skolorna som är Grön Flagg-certifierade är ”energi och klimat”. I planeringen av detta mål gör Blomsterbäcksskolans rektorsområde följande för att minska elförbrukningen:

  • Vi släcker lamporna när vi går ut ur klassrummet.
  • Vi stänger av datorerna efter användning.
  • Vi har timer på lampor och ljusstakar.
  • Vi har en strömlös dag varje läsår.

Skoldagen präglas av att elever och lärare jobbar med böcker, papper och penna i stället för datorer och surfplattor. Man använder också levande ljus istället för elbelysning.

Under dagen genomförde alla klasserna en tipspromenad där eleverna efter promenaden diskuterat frågor som: Vilket fordon är miljösmartast? Vilka frukter är miljösmartast att handla om man bor i Sverige, samt vilket typ av kött är bäst för miljön och var det köttet kommer ifrån.

Skolmaten lagades ute på skolgården över öppen eld och barnen hade med sig egna tallrikar och bestick. Spisarna och diskmaskinen i skolköket var inte i bruk vilket sparade en massa energi på skolan. På Blomsterbäcksskolan åt man hamburgare och i Yttermalung blev det äkta kolbulle.

Elever och personal har under dagen visat att det går att spara energi. Bara man har viljan, kunskap och medvetenhet om hur man gör det så kan man spara mycket energi i framtiden.

Skolorna jobbar under ”Grön Flagglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster”, för en hållbar utveckling.

Sidan uppdaterad 2015-12-01 av