Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Två delar på kommunens idrottspris

Malung-Sälens kommuns idrottspris går till Marica Renheim och Tommy Mattson. Priset delades ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 27 april 2015.

Två pristagare

Malung-Sälens kommuns idrottspris går till den som under 2014 genomfört ett lyckat idrottsevenemang eller en idrottslig prestation, en inspirerande ungdomsledare eller en organisation. I år gick priset till Marica Renheim och Tommy Mattsson.

Marica Renheim, snöskotercross

Motivering: "Efter tre raka SM-guld mellan 2011 och 2013 vann Marica Renheim under 2014 den amerikanska ISOC-serien. Marica har en oerhört hög kapacitet i sitt idrottsutövande vilket gör att hon stundtals är helt överlägsen på banan. Utanför banan är hon en mycket god förebild för sina fans och de barn och ungdomar som bär på drömmar om att bli bäst i sin idrott. Tack vare sin förmåga att utöva idrott på yttersta nivå, sina fina prestationer och för att hon starkt bidrar till att sätta såväl sin idrott som Lima och Malung-Sälens kommun på kartan i både Sverige och världen tilldelas Marica Renheim Malung-Sälens kommuns idrottspris 2015."

Tommy Mattsson, ledare Lima SKG

Motivering: "Med en lång bakgrund inom Lima skyttegille har Tommy Mattsson visat passion för sin idrott och en ambition att bidra till att få föreningen att utvecklas och människor att växa. Tommy har under sina många år som aktiv, engagerad i styrelsen samt som tävlingsledare lagt grunden för att Lima skyttegille år efter år kan leverera arrangemang av yttersta klass. Hans förmåga att genom hårt arbete skapa möjligheter för andra att utöva idrott samt hans naturliga vilja att lyfta fram utövarnas framgångar gör Tommy Mattsson till en föredömlig ledare, väl förtjänt av Malung-Sälens kommuns idrottspris 2015."

Prissumman uppgår till 10 000 kronor, att fördelas på en eller två vinnare. Årets pris avser idrottsåret 2014.

Förra året utdelades idrottspriset till Daniel Bodin för hans insatser inom snöskoterfreestyle. Läs mer om tidigare pristagare här

Sidan uppdaterad 2015-04-28 av