Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Vägarbeten i sommar

Sommarens vägarbeten har så smått kommit i gång. Efter semestrarna ska NCC lägga ny asfalt på riksväg 66 mellan Malung och Malungsfors (elva kilometer) och på E16 från Malung till Äppelbo (18 kilometer) och genom Vansbro och Malung

Ny asfalt på vägarna

Efter semestrarna ska NCC lägga ny asfalt på riksväg 66 mellan Malung och Malungsfors (elva kilometer) och på E16 från Malung till Äppelbo (18 kilometer) och genom Vansbro och Malung. Den sammanlagda kostnaden för detta är 24 miljoner.
Preliminärt inleds arbetena i vecka 32 (3 augusti) och ska vara avslutade vecka 39 (25 september). Peab kommer att belägga väg 1024 Fiskarheden – Evertsberg. Arbetet kommer att pågå i tre veckor med preliminär start den 31 augusti.

Några planerade trafikprojekt

Trafikverket planerar att bygga om E16 förbi Yttermalung för att förbättra trafiksäkerheten, framkomlighet och boendemiljön eftersom det är ett viktigt stråk mellan Västra Dalarna och Falun/Borlänge.

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sträckan mellan Östra Tandö och Bu i Malungs kommun, är 7 km lång och har låg standard jämfört med övriga delar av väg 66 mellan Malung och Sälen. Trafikverket planerar därför att öka trafiksäkerheten och framkomligheten på sträckan.

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2015-06-09 av