Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Vill ni bli en stödfamilj?

Vi söker er som har intresse och engagemang för barn med speciella behov. Det vi söker är en familj till en glad och livlig kille, cirka fyra dygn per månad.

Trygga stabila vuxna

Vi söker er som har intresse och engagemang för barn med speciella behov. Det vi söker är en familj till en glad och livlig kille, cirka fyra dygn per månad. Önskemål finns att stödfamiljen ska vara bosatt i den norra delen av Malung-Sälens kommun, men detta är inget krav.

Vad förväntas av er?

Det vi söker är trygga stabila vuxna med tid och tålamod, som vill ta hand om och dela ett barn med dess föräldrar. Vi ställer inga krav på utbildning eller materiell standard men vi vill att ni har ett ordnat liv och kan erbjuda en trygg, varm och förutsägbar miljö. Ni är bra på att samarbeta och är positiva till att samarbeta med andra personer som finns i barnets närhet, och kan erbjuda barnet ett eget rum. Som stödfamilj omfattas man av sekretesslagen vilket innebär att man har tystnadsplikt och inte får föra vidare information eller prata med utomstående om barnet man tar hand om.

Får man någon ersättning?

Som stödfamilj får man ut ett grundarvode och omkostnadsersättning för till exempel mat, förbrukningsmaterial, inträden med mera. Hur stor ersättningen är beror på insatsens omfattning. Man är inte anställd, utan man utför ett uppdrag och avtal skrivs på detta.

Intresserad?

Ta kontakt med oss!

Sidan uppdaterad 2016-09-14 av