• Kontakt

Ansök eller säg upp plats

Vi inför ny e-tjänst för förskola och fritidshem

Nu finns den nya e-tjänsten tillgänglig. Informationsbrev och kontouppgifter skickas ut till föräldrar med placerade barn i förskola och fritidshem.

OBS! Här finns länken... Till e-tjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till Barn- och utbildningsförvaltningens nya e-tjänst för förskola och fritidshem.

Den nya e-tjänsten är en uppdaterad version av den tidigare Internetlösningen Dexter.

Informationsbrev och kontouppgifter har gått ut till alla föräldrar med barn placerade i förskola och på fritidshem.

När du fått dina inloggningsuppgifter vill vi att du snarast loggar in och lägger in schema
och inkomstuppgifter.
Det är även väldigt viktigt att du kontrollerar att dina kontaktuppgifter stämmer så att du kan ta del av bekräftelsemejl och vi kan nå dig vid behov. Du har även möjlighet att ändra ditt lösenord under ”Mina uppgifter”.

Är du ny användare kan du ansöka om konto via den nya e-tjänsten. Ansökan om plats kan göras utan att logga in. I samband med att du gör en ansökan genereras ett konto och dina kontouppgifter skickas till din folkbokföringsadress.

När du loggat in hittar du alla dina uppgifter under ”Min sida”. Du hittar även länkar för ansökan om fritids- eller förskoleplats.

Mina ärenden – här hittar du pågående och avslutade ärenden som t.ex. schema, uppsägning och ansökan.

Mina placeringar – här hittar du ditt eller dina barn som har en aktiv placering i förskola eller fritids och det är härifrån du lägger schema eller säger upp platsen.

Min familj – en överblick över familjebilden med möjlighet att anmäla eventuella ändringar i familjebilden t.ex. separation.

Mina uppgifter – här har du möjlighet att ändra/lägga till inkomst och kontaktuppgifter.

Användarmanualer finns här och på e-tjänstens startsida.

Ansökan
Ansökan om plats bör lämnas senast 4 månader före önskat placeringsdatum, gärna tidigare. Vid ansökan av barnomsorg har kommunen skyldighet att ordna en plats utan oskäligt dröjsmål. Vid svårighet med plats kan handläggning ta ca 4 månader.

E-tjänst
Ansök om plats via vår e-tjänst.
Ingen inloggning behövs för att göra en ansökan.

Placering
Vi har flera olika kriterier att ta hänsyn till vid placering och kan inte alltid tillgodose föräldrars eventuella önskemål.

Uppsägning
Uppsägningstiden är 2 månader och räknas från och med det datum uppsägningen kommer till förvaltningen. Avgift tas ut under uppsägningsperioden och man har rätt att ha kvar sin plats under den tiden.

E-tjänst
Platsen sägs upp via e-tjänsten.
Om du glömt eller förlagt dina inloggningsuppgifter kan du få nya hemskickade genom att gå in under menyn ”Glömt lösenord” på e-tjänstens startsida.

Sidan uppdaterad 2021-03-02 av