• Kontakt

Fritidshem

Välkommen till Sälens skolas fritidshem som ligger mitt i Sälens by, vi tar emot elever i åldrarna 6-13 år. Cirka 90-100 elever deltar i vår verksamhet.

Fritidshemmet på Sälens skola består avdelningen Vargtjutet På eftermiddagarna har vi alltid fri lek både inne och ute. Eleverna har aktiviteter varje dag som till exempel:

  • Lättare dans
  • Pärlalster i olika former så som pärlplattor och halsband
  • Bakning
  • Sällskapsspel
  • papperspyssel i olika former​
    Eleverna väljer själva vilka aktiviteter de vill delta i.

Vid ett par eller flera tillfällen under läsåret äter vi frukost och mellanmål på Vargtjutet.

På vår skolgård finns det mycket utrymme för lek. I direkt anslutning till skolan finns en skridskobana, den används mycket flitigt under vintern.
Under loven gör vi olika utflykter i vår närmiljö.

Vi har föräldrafika där eleverna själva bakat en gång per läsår

Vi har heldagsomsorg under loven. Inför lov är det av stor vikt för oss att veta om ert barn kommer att vara hos oss och i såna fall vilka tider, (detta är extra viktigt för er som har barn som behöver specialkost), detta för att vi planerar aktiviteter, måltider och personal utifrån antalet barn. Lappar går ut från oss i god tid innan.

Fritids har stängt för planering 5 dagar per år.

Aktuellt​

Studiedagar fritidshemmet Vargtjutet läsåret 21/22

Fredag 13 augusti
Måndag 16 augusti
Måndag 10 januari
Måndag 9 maj
Onsdag 25 maj


OS-vecka på Sälens fritidshem under 9-16 februari

Vi började med OS-invigning fredagen den 9 februari där vi tände OS-elden med hjälp av OS-facklan och lyssnade till biträdande rektor Karin som höll invigningstal. När OS var invigt gick alla lagen tillsammans ett varv runt skolan med facklan längst fram.

Vecka inleddes med två olika grenar - dragkamp och "Träffa rätt i OS-ringarna" där vi kastade ärtpåsar i olika stora hål med olika poäng.

Under resten av veckan körde vi flera olika tävlingar; madrassrace - där man skulle ta hela laget genom en bana på en madrass, tre olika stafetter i idrottshallen, bowling, bandymatch, skidskyttestafett och en tipspromenad med 20 frågor om riktiga OS.

De olika lagen samlade poäng under hela veckan och som segrare stod till slut Canada.
Vi hade prisutdelning nere på Vargtjutet i fredags där Canada fick hoppa upp på prispallen samtidigt som vi spelade Sveriges nationalsång.
Guldmedaljer delades ut till alla OS-deltagare som varit med och kämpat under veckan.
(Kika på bildspelet nedan)


Sidan uppdaterad 2022-03-07 av