• Kontakt

Studera till lärare och jobba samtidigt

För dig som vill arbeta som lärare finns det nu en möjlighet att kombinera dina studier med arbete - och få lön under tiden.

Stort rekryteringsbehov av förskollärare, fritidspedagoger och grundskollärare

Då vi står inför ett generationsskifte innebär det att vi kontinuerligt behöver rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Gemensamt för våra yrken är det viktiga mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten för alla som bor och verkar i Malung-Sälens kommun. Vårt fokus har resulterat i att vi har en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den verksamhet som bedrivs. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Inom Barn- och utbildningsförvaltningen finns det ett behov av att under de kommande fem åren rekrytera fritidspedagoger, förskollärare samt grundskollärare till våra verksamheter i både södra och norra kommundelarna. Malung-Sälens kommun vill att arbetet för att säkra vår kompetensförsörjning ska vara strategiskt och långsiktigt. Vill du bli vår nästa medarbetare?

Goda möjligheter till studier via högskolan Dalarna

Det finns flera möjliga vägar för studier till fritidspedagog, förskollärare samt grundskollärare. Malung-Sälens kommun arbetar tillsammans med Högskolan Dalarna i partnersamverkan för VFU både för studenter på förskollärarprogrammet och grundskollärarprogrammet samt där utöver också med arbetsintegrerad lärarutbildning grundlärarprogrammet 4-6.

Mer information om vilka utbildningar som Högskolan Dalarna erbjuder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Partnerförskola och partnergrundskola i Malung-Sälens kommun

Partnerskolor för verksamhetsförlagd utbildning är särskilt utvalda skolor som har ett nära samarbete med lärarutbildningen vid Högskolan Dalarna. Partnerskolorna har en kvalitetsmedveten kultur och många utbildade VFU-lärare, som är skickliga på att handleda lärarstudenter.

Förskolor som är partnerområde i Malung-Sälens kommun

 • Ekorren, Malung
 • Hästen, Malung
 • Småttinggården, Malung
 • Regnbågen och Solstrålen, Malungsfors
 • Skålmo, Lima
 • Skogsbacken, Sälen

Grundskolor som är aktuella för partnersamverkan i Malung-Sälens kommun

 • Lillmon, Malung
 • Blomsterbäcksskolan, Malung
 • Centralskolan, Malung
 • Malungsfors skola, Malungsfors
 • Ungäde skola, Lima
 • Sälens skola, Sälen

Arbetsintegrerad lärarutbildning

Hösten 2017 påbörjade PUD-regionen tillsammans med Högskolan Dalarna ett samverkansprojekt med målet att utbilda fler lärare. Det innebär att de skolhuvudmän som deltar i projektet ger den studerande en unik möjlighet att kombinera en tjänst med studier. I samverkansprojektet ingår ett antal kommuner som erbjuder möjligheten att söka tjänst i skolan.

Anställningen består av 50 procent undervisning i skolan och 50-75 procent arbetsintegrerade högskolestudier. Lönen är 18 000 kronor per månad. Du kan söka studiestöd från CSN.

Du är knuten till en lärartjänst hos någon av projektets skolhuvudmän under hela studietiden.
Lärarkontraktet förnyas en gång per år under förutsättning att intresset är ömsesidigt.
Anställningen består av 50 procent undervisning på skolan och 50-75 procent högskolestudier.
Efter avslutade studier har du möjlighet till en tillsvidaretjänst hos oss.

Mer om arbetsintegrerad lärarutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vidareutbilda barnskötare

Våra nuvarande medarbetare som arbetar som barnskötare kan erbjudas möjlighet att via högskolan Dalarna läsa didaktik och ledarskap i förskola och förskoleklass. Utbildningen är en uppdragsutbildning där platserna bekostas av Malung-Sälens kommun. Prata med din närmaste chef för mer information.

Läs mer i våra foldrar

Nyfiken att bli lärare?

Arbetsintegrerad lärarutbildning

Studera på högskolenivå

Sidan uppdaterad 2022-03-28 av