• Kontakt

Vandringsleder

De vandringsleder som finns i kommunen erbjuder något för alla åldrar. Här finns fjäll och myr och en riktigt vacker trollgranskog. Under sommaren genomförs det organiserade vandringar - mer om dem i menyn till höger.

Ledansvarige Ingemar Sköldner

Ansvarig för vandringslederna och skoterlederna i Malung-Sälens norra kommundel är Ingemar Sköldner och har man frågor kan man kontakta honom på 070-530 50 86.

Snöra på dig vandringskängorna

Malung-Sälens kommun sträcker sig längs med Västerdalälvens lopp söderut från Transtrandsfjällen i norr till Malung i söder. Öster om Malung och norrut sträcker sig en väldig sandstensplatå, Dalarnas största slättområde. 

På älvens västra sida är landskapet mer kuperat och väster om Lima reser sig Tandövala, Sveriges sydligaste "fjäll". Längre norrut ligger Sälenfjällen med bland annat det helt nybildade reservatet Norra Transtrandsfjällen.

Snöra på dig vandringskängorna, hugg tag i vandringsstaven och fyll lungorna med den rena luften. Du som vill uppleva naturen och tystnaden bör ge dig bort från de stora vägarna för att känna den mjuka stigen under fötterna. I skogarna omkring Malung och Lima finns många vackra vandringsleder av varierad längd och svårighet.

Sidan uppdaterad 2021-10-12 av