• Kontakt

Näringsliv och företag

Malung-Sälens kommun är Dalarnas mest företagsamma kommun. Här finns info för dig som vill starta företag, etablera dig i kommunen eller expandera. Du som letar lediga tjänster eller aktuella upphandlingar har också hamnat rätt.

Vi är cirka 10 000 invånare som driver 850 företag. Besöksnäringen är en viktig basnäring för oss. Turismen i Sälen omsätter flera miljarder kronor och skapar tusentals arbetstillfällen. Den tekniska produktionsindustrin med flera världsledande industriföretag är också stark här. Entreprenörer trivs hos oss!

Visit Dalarna på plats i kommunen

Företagare i Malung-Sälen får kostnadsfria råd och hjälp

I norra kommundelen jobbar Mats Niss-Jonsson på uppdrag av Destination Sälenfjällen och i södra Josefin Matsson på uppdrag av Företagarna Malung-Lima-Sälen. Deras uppgift är att vara ett stöd till de företag som behöver. Det kan handla om konkreta råd kring ekonomin, men även mycket om att vara den person som företagen kan prata med om sin oro kring rådande situation och inför framtiden.

Kontakt

  • Mats Niss-Jonsson 070-587 78 20
  • Josefin Matsson 070-623 38 22

Coacherna kan hjälpa till med att se över kostnader och om företagen kan dra ned på något. Kan man skjuta på amorteringar eller försöka minska preliminärskatten? Om omsättning och lönekostnader går ner så bör också försäkringspremien justeras, till exempel.

Sidan uppdaterad 2022-02-18 av