Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Frida Liljequist blir ny kommunikationschef

Frida Liljequist, nyhetsankare på SVT Dalarna, blir ny kommunikationschef i Malung-Sälens kommun.
- Vi är mycket glada över rekryteringen, och tror att hon med sin bakgrund och kompetens kan bidra till att utveckla kommunens kommunikation, säger kommunchef Olle Emanuelsson.

Foto: Niklas Hermansson

Återvänder till hemkommunen

Frida Liljequist blir som kommunikationschef ansvarig för kommunens interna och externa kommunikation i alla kanaler, medierelationer och kriskommunikation. Hon tillträder den 2 maj och ersätter Anders Löwenberg som går i pension.

- Att bli kommunikationschef i en kommunal organisation kommer att bli en spännande utmaning som jag ser fram emot extra mycket då det är min hemkommun som jag nu återvänder till, säger Frida Liljequist.

- Jag tar såklart med mig alla kunskaper jag samlat på mig under mina nio år på SVT Nyheter Dalarna. Både när det gäller journalistik, bildberättande, kommunikation och dialog med publiken, men också allt som hänt under SVT:s digitala resa. Nu ska jag fortsätta jobba framåt för ett modernt kommunikationsarbete och tycker att det här ska bli roligt.

Frida Liljequist började på SVT Dalarna våren 2010 som fotograf- och redigerarpraktikant efter tre års utbildning på Högskolan Dalarna. Efter ett kortare vikariat på TV4 och Dalarnas Tidningar i Malung och Vansbro 2011, återvände hon 2012 till SVT-redaktionen i Falun som reporter, videojournalist och webbreporter. 2014 började hon som nyhetsankare för SVT Gävledala som senare delades i SVT Dalarna och SVT Gävleborg, och det är nog från TV-rutan som publiken främst känner igen Frida Liljequist.

Sidan uppdaterad 2019-02-19 av