• Kontakt

Idrotthallar och bibliotek stängs, men fritidsgårdarna håller öppet

- så påverkas kommunen av de skärpta restriktionerna

2020-12-22

Den 18 december skärpte myndigheterna restriktionerna ytterligare och det påverkar flera av våra kommunala verksamheter, bland annat idrottshallarna.

Idrottshallarna stängs

I enlighet med myndigheternas råd håller vi idrottshallarna stängda t.o.m. 24 januari 2021. Beslutet gäller alla idrottsaktiviteter i hallen oavsett antalet deltagare, ålder eller föreningstillhörighet. Undantag kan beslutas för skolidrott och elitidrott på nivå som betraktas som arbete. I dessa fall ska överenskommelse göras med ansvarig förvaltning. Maila bokningen@malung-salen.se för mer
information och återkrav för bokad tid. Dock hålls uteanläggningar öppna, t.ex. skidspår.

Biblioteken stängs

Biblioteken i Malung och Sälen är stängda till den 24 januari. Kontakta biblioteken för information om möjligheter till återlämning, reservationer, hämtning och andra ärenden:

Fritidsgårdarna hålls öppna

Våra fritidsgårdar i Malung och Lima hålls öppna som vanligt, men varierar aktiviteter både inomhus och utomhus.

Regeringens skärpta restriktioner

Restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari.

  • Max fyra personer får sitta tillsammans vid samma bord på restauranger. Gäller från 24 december.
  • Alkoholförsäljning får inte ske efter kl 20. Gäller från 24 december.
  • Max antal personer som besöker köpcentrum, större butiker, gym etc begränsas. Exakta antalet styrs av storleken på lokalen.
  • Folkhälsomyndigheten uppmanar alla fysiska butiker att avstå från den traditionella mellandagsrean för att minska trängseln.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken i samband med arbetspendling och vid andra tider då det är svårt att undvika trängsel. De nya riktlinjerna träder i kraft den 7 januari.
  • Alla som kan ska jobba hemma. Detta gäller inom stat, regioner, kommun och privat. Gäller omedelbart och till och med den 24 januari.
  • All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig bör stängas omedelbart till och med den 24 januari. Det gäller till exempel badhus, idrottshallar och museer.
  • Gymnasieskolor ska undervisa på distans till och med den 24 januari. Gymnasiesärskolan är undantagen.
Sidan uppdaterad 2020-12-22 av