• Kontakt

Kommundag i Sälen

2021-07-06

Idag erbjöds alla kommunens invånare att besöka Sälen och prova SkiStars nya sommaraktiviteter. Dagen är ett samarbete mellan Malung-Sälens kommun och SkiStar, och kommunalrådet hälsade på.

Under dagen 6 juli var det fritt fram att få ett gratis ski- and trailpass. Man kunde bland annat cykla, bada äventyrsbad, bowla och spela volleyboll utan kostnad. Det fanns också spa-upplevelser, cykelhyra och klätterpark till halva priset.

- Det här är en sån fantastisk dag då kommuninvånare får möjlighet att besöka det nya fina centret man byggt, säger kommunalråd Hans Unander.

Här står vi bredvid padelbanan.

I bakgrunden klättrar ett par barn på klättertornet.


Jonas Bauer, destinationschef på SkiStar Sälen visar oss runt. Han berättar att bygget gått mycket fort för att hinna få till det till sommaren, och att man planerar att bygga ut parken ännu mer till hösten. Sedan är planen att det inte ska bara ska vara öppet för sommarturism, utan även större delar på året då förhoppningsvis lokalbefolkningen vill cykla, klättra, gå höghöjdsbana, åka zipline och spela padel med fjällutsikt.

En man har precis påbörjat sin zipline-färd över sjön.


- Vi gör den här kommundagen för att vi tycker det är viktigt att kommuninvånarna i Malung-Sälen, kanske inte minst malungsborna eftersom sälenborna är här mycket, får chansen att uppleva och se allting som finns. Vi har en fantastisk arena så nära inpå oss! Den hoppas jag att många ska få chansen att nyttja, säger Jonas Bauer.

Zipline-åkaren har kommit halvvägs. I bakgrunden syns höghöjdsbanan han är på väg mot.

Sidan uppdaterad 2021-07-06 av