• Kontakt

Malung-Sälen klättrar i rankingen av bästa skolkommunerna

2021-11-17

Malung-Sälens kommun ligger på 55:e plats bland landets 290 kommuner i 2021:s Bästa Skolkommun och det är en förbättring jämfört med 70:e plats år 2020.

Sofia Söderström (S)

Stor resurstilldelning och hög andel godkända elever gör Malung-Sälen till en högt rankad skolkommun i Lärarförbundets kartläggning.

– Det är fantastiskt kul att vi klättar i listan. Vår ambition är ju att ha god kvalitet på vår verksamhet och denna ranking visar ju att vi är på väg åt rätt håll, säger Sofia Söderström (S) ordf. barn- och utbildningsnämnden.

– Rankingen visar att vi lägger mycket satsade resurser i skolan och att vi har en god lärartäthet när man räknar antal inskrivna barn/elever per årsarbetare. Det, tillsammans med ambitiösa elever, gör att de får god kvalitet på undervisningen och i stor utsträckning klarar godkänt när de går ur grundskolan. Våra gymnasieelever fullföljer i stor utsträckning sina utbildningar, vilket gör att de får en bra start ut i vuxenlivet, menar Sofia Söderström.

Undersökningen bygger på en jämförelse av tio kriterier. Malung-Sälen tillhör landets bästa kommuner när det kommer till resurstilldelningen. Även andelen godkända elever och andelen som fullföljer gymnasiet är några av kommunens relativa styrkor som skolkommun.

Malung-Sälen ligger bättre till än grannkommunerna Älvdalen (89), Mora (140), Hagfors (191) och Vansbro (223), men sämre än Torsby (19) och Filipstad (35).

I hela Dalarnas län är Malung-Sälen rankad på 4:e plats av 15 kommuner.

Läs hela rankingen hos Lärarförbundet >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-11-17 av