• Kontakt

Nu är det vårdcentralerna som vaccinerar igen

2021-08-16

Från och med idag tar vårdcentralerna över vaccineringen av dos 1. Bokning av första dosen gör du på 1177.se. Men har du tagit din första dos hos Kronans tar du även andra dosen där innan sista september.

Sedan början av juni har externa vårdleverantörer samarbetat med regionen för att vaccinera dalfolket. Från och med måndagen den 16 augusti kommer vårdcentralerna i Dalarna att ta tillbaka uppdraget med vaccinering av dos 1 mot covid-19.

Och för de medborgare som redan tagit en första dos på Doktor.se och Kronans Apoteks vaccinationsplatser kommer det fortsatt vara där som de får sin andra dos. De externa vårdleverantörerna har kvar uppdraget att vaccinera dos 2 fram till 30 september.

Så här gör du

För dos 1:

Logga in på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med personnummer och bank-ID. Under rubriken "Hälsoval" väljer du din vårdcentral (det kan hända att du måste lägga till den om du aldrig använt tjänsten förut). Välj sedan "Boka tid direkt på vårdcentral" och klicka i "covid-19 vaccination, dos 1".

För dos 2:

Om du tagit dos 1 på Kronans apotek bokar du dos 2 HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du tagit dos 1 på vårdcentralen bokar du dos 2 på samma sätt som instruktionen för dos 2.

Du kan läsa mer information om vaccin på vår undersida om vaccinering.

Sidan uppdaterad 2021-08-16 av