• Kontakt

Sommarhälsning från oss

2020-06-26

Det är dags att summera och reflektera över den händelserika och speciella vår vi precis har lagt bakom oss. Vad har hänt och hur går vi som kommun vidare och blickar framåt?

I början av året stormade coronaviruset in och vände upp och ned på hela världen. Vi har alla påverkats av pandemin på något sätt och vi har mött utmaningen som vi i Malung-Sälens kommun möter utmaningar – tillsammans.

Vi vill tacka alla invånare för att ni tar hand om er själva och varandra. Tack för att ni har hållit ut och hållit avstånd och för att ni fortsätter göra det. Sällan har förmågan att vara uthållig och anpassa sig till rådande omständigheter varit så viktig som nu.

Denna försommar är vi särskilt tacksamma för alla våra fantastiska medarbetare inom socialförvaltningen som har stått i frontlinjen mot covid-19. Vilka vardagshjältar ni är!

För att hantera pandemin på ett bra sätt så var det viktigt att i ett tidigt skede starta upp en pandemigrupp i kommunen. Organisationen har nu varit igång sedan mars och fortsätter sitt arbete så länge det behövs. En annan viktig roll kommunen har haft i att minska effekterna av covid-19 har varit att stötta näringslivet genom olika åtgärder och bl.a. har vi stöttat Företagarna Malung-Sälen och Destination Sälenfjällen med stöd till att anställa egna företagscoacher.

Inget ont som inte för något gott med sig. Krisen har ställt stora krav på digitalisering och som resultat av det har vi kommit en bit på vägen med att digitalisera våra arbetssätt och på så sätt bli en mer modern kommun som vi strävar efter att vara.

Utmaningar, utveckling och framtid

Trots att pandemin präglat vår vardag de senaste månaderna har vi hunnit arbeta med en hel del andra viktiga frågor. Vi tar nu sikte på att nå Malung-Sälens kommuns nya målbild 2023 som innebär att vi vill vara en hållbar tillväxtkommun.

Något som vi ska vara mycket stolta över är att kommunen blev årets raket i Svenskt Näringslivs företagsklimatsrankning. Nu fortsätter vi att arbeta för att bli en ännu bättre kommun att driva företag i.

Tack för att ni fortsätter att göra ert yttersta för att hålla nere smittspridningen av covid-19 i kommunen.

Vi önskar alla våra invånare en underbar och avkopplande sommar! Tänk på att hålla ihop, hålla avstånd och vara rädda om varandra!

Christina Holback, kommunchef
Hans Unander (S), kommunstyrelsens ordf.

Sidan uppdaterad 2020-06-26 av