• Kontakt

Stor investering på Runessons mekaniska

2021-08-13

Pandemin har inneburit svåra utmaningar för stora delar av näringslivet, och även för Runessons mekaniska AB i Malung. Lyckan har dock vänt och de har investerat 3,5 miljoner i en ny maskin för att kunna utöka produktionen.
– Det är fantastiskt att se ett företag vända motgång till framgång så här, säger kommunalråd Hans Unander när han besöker Runessons.

Far och dotter, Kent och Sanne Runesson som driver företaget.


Tidigare i sommar besökte kommunalråd Hans Unander företaget Runessons mekaniska AB. Företaget producerar plåtinredningar och gör legoarbeten, det vill säga små jobb åt andra företag. Man kan beställa allt möjligt i plåt, och Runessons gör hela processen från plåt till pulverlackering.

– När pandemin började var det väldigt påtagligt. Alla permitterades. Efter ungefär ett år kunde alla komma tillbaka på heltid, berättar Sanne Runesson.

Den nya laserskäraren.

Skärmarna som tillhör den gamla och den nya laserskäraren. Lite skillnad!


Trots att de haft det tufft under pandemin har det nu vänt uppåt och ser ljust ut. Företaget gjorde en investering på 3,5 miljoner kronor i en ny laserskärare in som kan tillverka i princip vilken design som helst med stor precision. I jämförelse med den äldre maskinen är den mycket mer flexibel, kan hantera tjockare material och kan ta vara till mer av plåten. För investeringen fick de bidrag från Region Dalarna.

– Nu hoppas vi på att kunna bredda oss och öppna upp för nya kunder, säger Sanne Runesson.

Hans, Sanne och Kent pratar om pandemins utmaningar och framtiden.

Kent visar plåtinredning de tillverkar och säljer.

Här har Sanne och ”Tore” som är utbildade på laserskäraren tillverkade en pytteliten cykel som precisionsövning.

Sidan uppdaterad 2021-08-13 av