• Kontakt

Svenska Rallyt 2021 ställs in

2020-12-15

Rally Sweden som planerats att genomföras den 11-14 februari 2021 som andra deltävlingen i rally-VM, ställs in på grund av Covid-19, skriver man på rallysweden.com.

Två sträckor skulle ha körts i Lima i Malung-Sälens kommun.

Länsstyrelsen i Värmland som beslutande myndighet har meddelat att de tvingas avslå ansökan om tävlingstillstånd.

Utmaningarna kring att hitta ett genomförbart upplägg för vinterns Rally Sweden blev slutligen övermäktiga. Med stigande smittotrender både globalt, nationellt och regionalt finns inga förutsättningar för varken ett upplägg med eller utan publik.

Beslutet att ställa in Rally Sweden 2021 har därför fattats i samförstånd mellan FIA, WRC Promoter och Rally Sweden.

- Utan tillstånd för tävlingen är det formellt sett ett ganska enkelt beslut att fatta och jag har full förståelse för att detta är det enda rätta att göra i det läge vi befinner oss i. Vår dialog med Länsstyrelsen Värmland, Polisen och Region Värmlands smittskydd har varit extremt professionell och jag uppskattar verkligen deras försök att utifrån rådande regelverk och rådande smittläge ändå försöka hitta konstruktiva lösningar” säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

FIA och WRC Promoter förhandlar med andra arrangörer för att finna lösningar som ersätter Rally Swedens deltävling i VM-kalendern.

Sidan uppdaterad 2020-12-15 av