• Kontakt

Tillsammans tar vi ansvar mot smittspridningen

2020-12-11

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har inte satt upp några reseförbud under julhelgen och vi räknar därmed att det är många som kommer att fira jul och nyår hos oss i fjällen.

Det är alltså ett beslut på nationell nivå och utifrån de direktiven gör vi vårt bästa och arbetar för att alla ska ha en trygg och säker vistelse hos oss.

Därför har kommunen i samråd med Region Dalarna och besöksnäringen i Sälenfjällen arbetat intensivt med åtgärder för att förhindra smittspridning. Men det gäller verkligen att alla måste ta ansvar, inte minst våra besökare.

Besöksnäringen ställer om sin verksamhet för att förhindra smittspridning bland gästerna. Bordsbokning på restaurangerna, inställd after-ski samt trängselvärdar i större affärer som säkrar avstånden mellan kunderna, är några exempel på åtgärder som vidtagits inför jul- och nyårshelgerna.

Region Dalarna tar höjd för tillströmningen av besökare genom att öka kapaciteten på provtagning av covid-19 på fjälldestinationerna. Självtester via ett flertal provtagningsstationer kommer att finnas i området.

Malung-Sälens kommun anpassar sina fritids-, omsorgs- och andra verksamheter för att hjälpa personal och allmänhet att följa gällande råd och rekommendationer. Kommunen har en kontinuerlig dialog med näringslivet för att tillsammans jobba för bra service med säkerhet.

Undvik folksamlingar, umgås endast med resesällskapet och gå inte ut om man har minsta symtom

– Vi har gjort en bra planering för att göra det så säkert som möjligt för de som besöker Dalafjällen under jul- och nyårshelgen. Nu är det ytterst viktigt att besökarna följer Folkhälsomyndighetens råd. På plats ska man undvika folksamlingar, umgås endast med sitt resesällskap och inte gå ut om man har minsta symtom, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom.

Sidan uppdaterad 2020-12-11 av